Tekstikoko
  • +

RSV-infektion hoitoRS-virus lääke.jpg

Itse RSV-infektion hoitoon ei ole suoranaista parantavaa lääkettä. RSV-infektio on viruksen aiheuttama, joten antibiootit eivät tehoa siihen toisin kuin bakteerien aiheuttamiin tulehduksiin. Toisin sanoen, jos lapsella on lievä RSV-infektio, hänen tilansa paranee yleensä itsestään. Lääkäri saattaa suositella oireenmukaista hoitoa, kuten kuumelääkitystä. Myös ilmankostutin voi helpottaa lapsen hengitystä. Ilmankostutinta käytettäessä laite tulee pitää puhtaana.

Osalla lapsista on kuitenkin vaara sairastua vakavampiin RSV-infektioihin, jotka voivat vaatia sairaalahoitoa. Jos lapsi joutuu sairaalahoitoon RSV-infektion vuoksi, hän saa todennäköisesti suonensisäistä nesteytystä nestetasapainon korjaamiseksi. Pikkupotilas saattaa tarvita myös lisähappea, ja joissain tapauksissa hänet saatetaan kytkeä hengityskoneeseen, joka auttaa häntä hengittämään.

Toisinaan lasta hoitava lääkäri voi määrätä inhaloitavaa lääkitystä, joka avaa keuhkojen ilmatiehyitä ja vähentää hengityksen vinkumista. Hyvin vakavissa tapauksissa pikkuiselle voidaan antaa myös antiviraalilääkitystä.